Mr. Sammi Bistro Bar

Roermond
Website Mr. Sammi

Voor ons 2-jarig trouwjubileum heeft mijn partner een reservering gemaakt bij Mr. Sammi Bistro Bar. Een restaurant gelegen in een monumentaal pand van voormalig fabriek ECI.

De menukaart
Mr. Sammi Bistro Bar heeft een gebalanceerde menukaart voor een middenklasse luxe restaurant. 

Door de interessante ingredient combinaties is er geen specifieke keuken aan te koppelen. Naast de menukaart is er nog een aparte kaart voor de shakes, juices, homemade Ice Tea's en cocktails. 

Door de huidige hittegolf is de honger niet groot en kiezen we ervoor om het voorgerecht over te slaan. Bij binnenkomst krijgen we van het huis een mandje met heerlijk gekruide crackers en een bakje met olijven en paprika mix. 



Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor de zalm. Deze wordt geserveerd met quinoa, een Hollandaise saus gemaakt van miso, seizoensgroenten en een crème van pistache. Stevig en toch mals, de perfect gebakken zalm die gecomplimenteerd werd door de Hollandaise saus. Bij de hoofdgerechten kregen we nog een bakje gekruide frites met mayonaise.
Mijn partner heeft de buikspek besteld. Deze zacht gegaarde Thaise buikspek wordt geserveerd met een coquille, gamba, parelcouscous met kreeft, seizoensgroenten en een crème van zoete aardappel. De structuren van de ingrediënten waren on point, de zachte coquille smolt op de tong, de gamba had een goede bite en de buikspek was heerlijk mals. De parelcouscous is een neutrale basis die zorgt voor een prettige overgang van de diverse smaken. 


Gezien mijn partner de BOB was heeft hij gekozen voor een alcohol vrij drankje, de Seedlip G&T. Dit drankje wordt gemaakt van Seedlip Grove 42 met Fever Tree Indian Tonic en sinaasappel. Licht bittere afdrink, fris, sinaasappelsmaak goed merkbaar.

Mijn oog was gevallen op de Pink One. Dit drankje is gemaakt van Gordon's Pink Gin met Fever Tree Elderflower Tonic en aardbei. De smaak was heerlijk zoet met een licht bittere nasmaak. 

Ik ben geen frequent alcohol drinker en door het warme weer had dit drankje net iets te veel pit voor mij. 

Als dessert hebben wij beide gekozen voor de aardbei met witte chocolade. Hierbij krijg je witte chocoladecrème met gemarineerde aardbeien, vlierbloesem, basilicum en een sorbet van aardbei. Als ik iets meer honger had gehad, denk ik dat ik dit gerecht nog eens had besteld en mij niet eens zou schamen. De combinatie van zoet, zuur en kruidig is een hele smaakbeleving in dit dessert en de kleurrijke presentatie is een lust voor het oog.

De kosten
€ 23,50 Buikspek
€ 22,50 Zalm
€ 7,50 Aardbei en witte chocolade
€ 10,50 Pink One
€ 9,50 Seedlip G&T
€ 4,95 Plat water 0,75L
€ 2,95 Cappuccino

Andere mogelijkheden
  • Kookworkshops
  • Zakelijke arrangementen
  • Feestlocatie
Voor meer informatie over de mogelijkheden verwijs ik naar de website van Mr. Sammi. 

In hetzelfde pand als Mr. Sammi Bistro Bar is de ECI Cultuurfabriek . In dit cultureel centrum kun je genieten van evenementen in de vorm van theater, popmuziek, tentoonstellingen, film en cursussen. 

Mr. Sammi is een gevarieerd restaurant met een prachtige ambiance door het contrast van de industriële inrichting en de natuurrijke omgeving. Een locatie die perfect was voor onze jubileumviering.