Lunchroom Schrage

Sittard
Website Lunchroom Schrage

Een wat minder opvallend terras op de markt in Sittard is die van Lunchroom Schrage. 

De menukaart
De menukaart is eenvoudig en heeft de standaard Nederland bekende gerechten. Denk hierbij aan omelet, tosti, broodje kroket, zuurvlees, bloedworst en dergelijke. 

Ik heb gekozen voor de kaas pannenkoek. Zoals ik had verwacht maakt de kaas de pannenkoek erg machtig en was het voor mij lastig om deze geheel op te krijgen. Je krijgt wat je vraagt, een pannenkoek met kaas. Mijn advies is om iets fris erbij te serveren om de intensiteit van de smaak te compenseren en ook om de opmaak iets smakelijker te maken. 

Mijn partner heeft de saté besteld. De satésaus heeft een duidelijke pindakaas smaak en is goed smeuïg van structuur. Je krijgt meer dan voldoende frites en saté en met de variatie van kroepoek en een salade is het gerecht compleet. 

De kosten
€ 12,50 Saté
€ 7,75 Pannekoek met kaas
€ 3,00 Warme chocomel met slagroom
€ 2,70 Ice Tea 
€ 2,55 Cappuccino
€ 2,35 Cola
€ 0,50 Mayonnaise

Een eenvoudig restaurant is geen slecht restaurant. Vooral de oudere generatie heeft geen behoefte aan power food, poké bowls, speciale cocktails en andere hippe trends die genoeg te krijgen zijn op de markt. Lunchroom Schrage is er voor de behoefte aan een rustige bekende lunch.