Kattencafé Bie Moes

Sittard
Website Bie Moes

Op 2 juni zijn wij bij de opening geweest van Kattencafé Bie Moes. Dit is de eerste campagne die we hebben gesteund via crowdfunding site Voor je Buurt 

Van de buitenkant kun je voor een deel naar binnen gluren bij Bie Moes en dat deden de nodige mensen.

Vooral de oudere gluurders vroegen zich af wat een kattencafé is en het was leuk om het geroezemoes mee te krijgen. Wanneer je naar binnen loopt kom je in een afgesloten ruimte waar de huisregels duidelijk te lezen zijn. Na het wassen van je handen met desinfectiemiddel schuif je een grote houten deur opzij en kom je in een open ruimte die heel huiselijk oogt en voelt ondanks dat er nog weinig (grote) decoratie is. 


Mijn partner heeft gekozen voor een broodje gezond voor € 5,95. Wat ik kan waarderen is dat er werd gevraagd of dit met bruin/wit brood gemaakt moest worden samen met ham en/of kaas en of er boter en/of mayonaise op mocht komen. Het broodje zelf is leuk geserveerd en de ingrediënten zijn proefbaar vers. Met stevige trek zal het broodje niet genoeg zijn, maar voor een snelle lunch een goede keus. 


Ik had zoete trek en heb gekozen voor de luchtige bosvruchtentaart van € 3,95. Op verzoek kun je deze ook met slagroom krijgen. Zoals ze zelf al aangeven is deze luchtig en vers. De taart zelf heeft een rustige smaak en voornamelijk de framboossmaak kwam duidelijk naar voren. 

Wanneer er home made ice tea op het menu staat zijn wij beide verkocht. Voor € 2,50 kun je deze bestellen en het ligt aan de dag welke smaak er gemaakt is. 


Dit keer was het mango met passievrucht. Voor mij kan deze smaakcombinatie wel eens mis gaan als het te sterk is. De ice tea van Bie Moes is heel rustig van smaak met een hint van mango, passievrucht en de sinaasappelstukjes die erin zijn gedaan. Volgens mij is er geen of amper suiker toegevoegd en dat is ook wel
eens prettig.
Er zijn 2 katten die zich op de eerste dag al lieten knuffelen door de bezoekers,  Sammie en Bisou. Binnenkort komen er nog meer katten bij die je in de tussentijd kunt bewonderen op de Facebook pagina van Bie Moes. 
Zelf heb ik geen katten en wil ik deze zelf ook niet, maar toch vind ik het super leuke beestjes. Zo'n kattencafé is dus perfect voor mij om even te knuffelen en te spelen. 


We hebben veel met de andere bezoekers kunnen praten en lachen om de schattige Bisou die alleen maar geaaid wil worden en de ondeugende Sammie die nog even moet wennen dat hij niet op de tafels mag.

Behalve lunchen, loungen en knuffelen met katten heb je bij Bie Moes ook de mogelijkheid voor bijvoorbeeld een high tea of een workshop. Op de website kun je bij de FAQ veel informatie vinden over hygiene, mogelijkheden en de verzorging van de katten. 

Naar mijn gevoel wordt dit een blijver in het centrum van Sittard. Wat vindt jij van het concept van een kattencafé? Laat het weten in een reactie!