Het Kippenhok

Maastricht
Website Het Kippenhok

Het wordt een mooie warme zondag in Maastricht en restaurant Het Kippenhok heeft vlak voor de middag nog geen mensen op het terras zitten. Na een korte blik op internet besloten we om hier plaats te nemen en al snel volgden er meer mensen.

Het Kippenhok is een van de nieuwe Cox & Co locaties en is geopend op 25 januari 2018. Cox & Co heeft een zogenaamde CoxPoints Card waarmee je punten kunt sparen voor korting bij de deelnemende Cox & Co locaties. 

We hebben besloten om een borrelplank als lunch te delen. We zijn bij een 2-persoonstafel gaan zitten, maar konden tot onze verbazing plaats nemen bij een 4-persoonstafel gezien de plank anders niet op de tafel past!
De borrelplank bestaat uit nacho's met pulled chicken en kaas, een lekkere zoute combinatie. Daarnaast kregen we een bakje olijven, bruin en wit brood, kruidenboter, kip spareribs, bitterballen met een aardappelvulling(?), salade en de nodige dipsauzen. 

De kip spareribs waren heerlijk mals en lekker gekruid. Ze zijn niet zuinig met de hoeveelheid en met z'n tweeën hebben we ons volgegeten voor € 16,95.

Wat nog een pluspunt is van Het Kippenhok, is het "Dat zegt genoeg" /
"Tante Door" kwaliteitskeurmerk. Dit merk geeft aan dat de kippen antibiotica vrij zijn en in optimale omstandigheden zijn gegroeid. Als je meer hierover wilt weten, klik dan hier


Voor mijn bezoek aan Het Kippenhok was ik van dit kwaliteitskeurmerk nog niet op de hoogte. Ik moet eerlijk toegeven dat ik thuis wel al meer rekening houd met waar mijn eten vandaan komt, maar bij uiteten heb ik daar nog geen aandacht aan gegeven. Het gebruik van een kwaliteitskeurmerk laat belangstelling en betrouwbaarheid zien en dat spreekt mij aan. 

Ben jij ook kippig over waar je eten vandaan komt? Laat het weten in een reactie!