Aete&Drinke

Geleen
www.aeteendrinke.nl

Na 3 weken dagelijks rijst en miso soep zijn we toe aan voor ons normaal dagelijks eten. Met weinig zin in zelf koken waren we zoekend wat we zouden doen tot het Facebook bericht van brasserie Aete&Drinke in Geleen. Zaterdag 14 april zijn ze alweer 2 jaar geopend en dat betekend dat ze ook al zolang op mijn to-go lijstje staan, een perfecte gelegenheid voor een bezoek. 

Aete&Drinke heeft een modern stijlvolle inrichting waardoor deze voor elke gelegenheid een geschikte locatie kan zijn. De binnenruimte is prettig ingedeeld en er is een overdekt terras. 

Nieuwe gerechten proberen hebben we al genoeg gedaan en ik besloot om zowel voor het voor- en nagerecht te kiezen voor mijn favoriete keuzes. Als voorgerecht dus een bruschetta. Hierbij krijg je geroosterd oerbrood met daarop een mix van tomaat, rode ui, olijfolie en kruiden op een laagje rucola. Wat ik altijd zo lekker vind is de hartig en frisse combinatie die bruschetta heeft en deze waren prima in verhouding. Voor € 4,50 een goed voorgerecht.

Mijn partner heeft gekozen voor het brood met smeersels. Je krijg hierbij een rijkelijke hoeveelheid aan brood en smeersels, de 3 smaken waren kruidenboter, tomatentapenade en roomkaas. De kruidenboter was lekker romig en dik. De tomatentapenade was goed gekruid en had een beetje pit door het gebruik van peper. Het was alleen lastig te achterhalen welke peper, want het beinvloedde de frisse smaak van de tomaten niet. De roomkaas was heel zacht van smaak en was een goede afwisseling met de sterke tomatentapenade. Een goed vullend voorgerecht voor de prijs van € 5,00. 

Na een korte blik op de menukaart wist ik wat het ging worden, de schnitzel met pepersaus. Dit gerecht is al vaker in reviews terug gekomen, maar zoals eerder vermeld ga ik dit keer voor lekker en bekend. De schnitzel was van een goed formaat en wordt geserveerd met een groentemix. Daarnaast heb ik gevraagd voor aardappelkroketjes erbij, dit hadden ook frites of knoflookspaghetti kunnen zijn. 

Waar ik nou echt blij van word is als de saus apart wordt geserveerd. Zo krijg je altijd meer saus, je kan de saus zelf verdelen en je schnitzel blijft knapperig. Met veel plezier heb ik dan ook het hele kannetje opgemaakt. Dit wil niet zeggen dat het weinig was, maar ik ben gewoon een liefhebber van pepersaus. Dat wel wanneer de pepersaus goed gemaakt is en in mijn mening betekend dat dik en sterk van smaak. Nou dat was deze zeker, de saus was niet te vloeibaar en de peper was lekker sterk. De schnitzel was goed gebakken en de groentes waren licht zoet. Dit gerecht is een aanrader en dat voor € 14,00. 

Mijn partner heeft even getwijfeld tussen sate en varkenshaas. Hij is gegaan voor de boerenjongens, 2 spiesen van royale stukken varkenshaas met ui en paprika in stroganoffsaus. Ook dit gerecht wordt geserveerd met diverse groentes en naar ons verzoek de aardappelkroketjes. De varkenshaas was heel mals en licht gekruid. De stroganoffsaus wordt niet apart geserveerd, maar dit maakt in deze niet uit gezien de structuur van het vlees niet zal wijzigen. 

De hoeveelheid saus was zeker voldoende en de smaak was licht zoet. De saus overheerste niet, maar complimenteerde de varkenshaas. We hebben hier € 18,00 voor betaald wat een passende prijs is. 

Door de jetlag is ons eetpatroon nog niet terug op de Nederlandse tijd en we waren na de olijven en brood met tapenade van het huis, het voor- en hoofdgerecht verzadigd. Een toetje houden we tegoed voor binnenkort op het terras met goed weer. 

Via Instagram worden deze tussendoortjes gedeeld, dus wil je meer zien volg ons dan zeker op de diverse Social Media.

Brasserie Aete&Drinke is zeer dynamisch door het goed gebruik van Social Media, acties en wisselende menu's. Van alle mogelijkheden in Geleen is Aete&Drinke een van de toppers in kwaliteit.