Apotheek

Sittard
Website Restaurant Apotheek


Enkele maanden geleden zag ik op een spandoek in Sittard staan dat een restaurant zou gaan openen met de naam Apotheek. Ik vond het maar een vreemde keus tot ik meer onderzoek ben gaan doen over dit origineel horeca concept.

Karakteristieke apotheker potjes en kastjes van de oude apothekerswinkel gecombineerd met modern meubilair maakt restaurant Apotheek een lust voor het oog. Vanaf de winkelstraat en in het restaurant kun je in de keuken spieken hoe je recept wordt klaargemaakt.  

Ik heb gekozen voor de Caesar Salade. Deze salade bestaat uit frisse little gem sla, malse kippendijfilet, knapperige spekjes, ei, croutons en Caesar dressing. De zelfgemaakte croutons zijn kleine stukjes knapperig knoflookbrood en de focaccia is een goede toevoeging. Het ei is perfect gekookt en de verhoudingen zijn goed gekozen. Er wordt niet zuinig gedaan met de ingrediënten en de salade is dan ook vullend. De fris zoute combinatie van smaken is heerlijk en dat voor de prijs van € 9,50. 

Mijn partner heeft gekozen voor de Cuban Sandwich. Deze sandwich bestaat uit mierikswortel, procureur, achterham, Emmentaler kaas en augurken. Krokant en een fijne milde smaak met een lekkere mayonaise saus erbij geserveerd. De fris-zure salade erbij heeft een sterke smaak die wordt veroorzaakt door de mierikswortel. Kwaliteit en versheid van de ingrediënten is te proeven. Laat je niet misleiden door de foto, de hoeveelheid is voldoende. Voor dit gerecht betaal je € 8,50.

Er is voldoende personeel aanwezig die allen vriendelijk overkomen. Er hangt een ontspannen sfeer in het restaurant. De openingstijden zijn beperkt, dus controleer van tevoren of het restaurant is geopend.