Monkey Coffee

Maastricht
Website Monkey Coffee

Een zaak vinden in Limburg die lekkere donuts verkoopt is nogal lastig, een locatie waar ik zeker weet dat ze lekker zijn is bij Monkey Coffee in Maastricht.

Monkey Coffee kun je vinden op de markt in Maastricht. Tot nu toe heb ik alleen de donuts geprobeerd, dus daar zal ik de review ook op baseren. 

Behalve donuts kun je hier ook terecht voor bagels, speciale koffies, muffins, ijsdranken en frappé. De winkel zelf is smal, klein en beschikt over enkele zitplaatsen. Ga er dus niet van uit dat er altijd een zit plek is. 

Een ongevulde donut kost € 1,40, een gevulde donut € 1,60 of een deluxe donut € 2,00. Fijn die aparte prijzen, maar wie koopt er nou maar 1 donut? Voor de echte genieters zijn er de donutboxes. Er zijn 4 keuzes, 6 - 9 - 12 of 24 donut box. Ik ga altijd voor de 6-donutbox van € 8,00, dit omdat de donuts grotendeels voor mij zijn en ik geen zelfbeheersing heb met zoetigheid.

Mijn 2 favoriete donuts zijn de Sweet Kiss en de Red Velvet. De Sweet Kiss is een donut met chocolade topping en aardbeienjam vulling. Deze donut heeft een zachte en zoete aardbeiensmaak gecombineerd met vanille. 

De Red Velvet heeft rode knapperige topping die zoet smaakt. Dit in combinatie met een cheesecake vulling en een klein vleugje citroen maakt deze donut speciaal. 

Alle donuts die ik tot nu toe heb geprobeerd van Monkey Coffee zijn niet te vettig en niet te zoet. De smaakcombinaties zijn in evenwicht en zoals je op de foto's kunt zien smaken de donuts niet alleen lekker, maar zien ze er ook ontzettend goed uit! Met het groot assortiment aan verschillende donuts onderscheidt Monkey Coffee zich van de andere aanbieders in de buurt. 

Wat is jouw favoriete donut smaak? Laat het weten in een reactie!