Beerkompanie

Heerlen
Website Beer Kompanie

Met het idee om een speciaal biertje te drinken zijn we naar Beerkompanie gegaan. Verwachtingen en realiteit kunnen wel eens uit elkaar liggen, zowel positief als negatief. Ons bezoek aan Beerkompanie in Heerlen was anders dan verwacht. 

Met bestellen kwamen we erachter dat Alfa bier het enige beschikbare bier is. Normaal een 8 verschillende smaken, wegens Carnaval maar 3. Nu ik na ons bezoek de website heb doorgenomen begrijp ik de keuze, maar ik verwacht dat wij niet de enige zijn die door de naam andere verwachtingen krijgen. 
De bokbier die mijn partner heeft besteld, heeft in ieder geval wel gesmaakt. De Alfa Bokbier is een herfstbier met een kruidige en zoete karamelachtige smaak. Met 6,5% vol een rijk biertje voor bij een lunch. 

Wegens Carnaval was er een beperkt menu beschikbaar. Met al enkele uren niks gegeten te hebben wou ik iets dat goed zou vullen en heb ik gekozen voor de hamburger. De hamburger wordt geserveerd met frietjes en salade. Er werd gevraagd hoe ik de hamburger gebakken wilde hebben en ik heb doorbakken aangegeven. Ik was dan ook verbaasd dat de hamburger van binnen nog medium was. Hier heb ik geen melding van gemaakt, omdat dit maar een klein gedeelte was. 

Daarnaast was de hamburger zelf van goede kwaliteit. Het broodje was stevig en goed gevuld met bladsla, rode ui, kaas, spek en ketchup. De frietjes waren warm en de salade was eenvoudig. Voor € 14,00 een lekkere goed vullende lunch. 

Mijn partner heeft gekozen voor de saté. Deze wordt geserveerd met gebakken uitjes, kroepoek, frietjes en salade. Het gekruide vlees is mals en de saus heeft een romige dikke structuur, waarvan de smaken elkaar goed aanvulden. 
Ook dit gerecht kost € 14,00, dit kan een afwijkende prijs zijn i.v.m. Carnaval. 

Zowel het buiten terras als de ruimtes binnen bij Beerkompanie zijn heel sfeervol ingericht. Er is veel gebruik gemaakt van hout en natuurtinten, daarnaast veel decoratie in de vorm van lampjes, plantjes en kaarsjes. Het voelde met daglicht al heel gezellig aan en ik zou de sfeer in de avond ook nog wel eens willen zien.

We hebben geen speciale, maar gewoon een lekkere lunch gegeten bij Beerkompanie in Heerlen. 

Welk bier drink jij graag? Laat het weten in een reactie!