SAP Bagel & Juice Bar

Sittard
Website SAP

Met vestigingen in Maastricht en Sittard heeft SAP in nog geen 2 jaar tijd een positieve bekendheid weten te bereiken. Met honger voor goede voedingsstoffen zijn we gaan lunchen bij SAP in Sittard. 

Vanaf de winkelstraat is al duidelijk te zien dat SAP iets speciaal heeft. De SAP-fiets, raamdecoratie, planten en opvallende reclame. 

In het restaurant is een passende dynamische inrichting die gebaseerd is op rust en natuur. Er zijn diverse zit en lounge plaatsen om even te relaxen.

Er zijn 9 soorten bagels waar uit gekozen kan worden. Ik ben geen fan van zoete bagels en heb gekozen voor de zongedroogde tomaat bagel. 
Vervolgens zijn er de nodige keuzes aan vullingen en ben ik gegaan voor de vegan BLT. De "bacon" is in dit geval gemaakt van gemarineerde tempeh, dat zijn samengeperste bonen. Naast de "lettuce" en "tomato" krijg je vegetarische kaas en pittige knoflook saus.  

De hartige bagel was knapperig aan de buitenkant en gaf een goede bite. Het was even passen en meten om een een goede hap te nemen en de smaak is verrassend divers. De tempeh, kaas en knoflooksaus geven de hartige kick, waar de tomaat, sla en komkommer de frisheid brengen. De bagel is rijk gevuld en heeft de perfecte combinatie voor een goed vullende lunch waar je geen spijt van krijgt, en dat voor € 5,90.

Voor te drinken heb ik gekozen voor de Green Energy Bomb. Een sap gemaakt uit spinazie, selderij, komkommer, appel, gember en limoen. Bij elke sap staat een indicatiemeter hoe bitter of zoet deze is. Deze sap stond mooi in het midden, maar was een gok gezien ik geen fan ben van selderij. Helaas overheerste de selderij en vond ik het drankje niet lekker. Dit was een risico die in dit geval voor mij niet goed heeft uitgepakt, maar als je geen probleem hebt met de smaak van selderij is dit een prima drankje. € 3,60.

De kiwi mojito viel ons beter in de smaak. Deze is gemaakt van kiwi, komkommer, limoen, mint en spinazie. De smaak is fris zoet en licht zurig. Ook deze sap kost € 3,60 en past bij elk gerecht dankzij de goede mix tussen zoet, zurig en bitter.

Mijn partner is geen liefhebber van bagels en heeft gekozen voor de salade Vegan Chicken & Paprika Hummus met mixed nuts voor € 10,90 incl. topping. Er is keus voor 3 toppings, avocado, feta kaas of noten mix. Een extra topping kost € 1,00 of je kunt ze allemaal nemen voor € 2,50 totaal. Alle salades worden geserveerd met gemixte groentes, wortel noodles, kikkererwten, geroosterde pompen, geroosterde rode biet, cherry tomaten en granaatappel. 

De salade heeft net als de bagel een duidelijke smaakvariatie. De salade heeft een lichte balsamico dressing met daarnaast nog een apart geserveerde tomaten hummus. Ook hierbij is SAP niet zuinig met de hoeveelheid ingrediënten. Door veel uiteen liggende smaken te combineren is deze maaltijdsalade goed te eten.

SAP biedt naast bagels, salades en verse sappen ook uitgebreide ontbijtjes met yoghurt en granola, zoete snacks, koffies en andere drankjes. Vleesliefhebbers laat je niet afschrikken, je kunt hier ook van dierlijke producten genieten.

SAP Bagel & Juice Bar hoort bij de nieuwe generatie waarin gezonde voedingsstoffen toegankelijk zijn gemaakt voor jong, oud, plantaardige eters en ook vleesliefhebbers.