Momoya

Roermond

Roermond heeft met het levendige Designer Outlet en divers centrum genoeg te bieden op gebied van winkelen en eten. Om pareltjes te ontdekken hoef je vaak maar een paar zijstraten te nemen. Zo'n pareltje hebben wij gevonden aan de rand van het centrum bij Japans restaurant Momoya.

Momoya heeft net als de meeste Japanse restaurants in ons land een all you can eat concept voor lunch en diner. Naast het all you can eat concept kun je ook alle gerechten apart bestellen. De bedragen staan bij de gerechten genoemd en je kunt het dus zo uitgebreid en "duur" maken als je wilt.

Via Social Deal hebben wij 6-gangen bon aangeschaft van € 16,90 p.p. Doordeweeks betaal je voor het all you can eat concept € 22,90 en en in het weekend € 24,90.

Na enkele uren wandelen op een gure winterdag waren wij heel blij met ons eerste gerecht, de miso shiru soep. De krachtige zoute smaak van deze soep was even wennen en qua zoutigheid voor mij op het randje. Dit heb ik althans altijd met miso soep. 

De soep was goed gevuld met mais, champignon, tofu, wortel en prei. De verschillende smaken en structuren combineren goed en de hoeveelheid was voor een voorgerecht voldoende. 

Met aangewakkerd enthousiasme kwam het volgende gerecht al snel. Een beef salade met ijsbergsla, komkommer, taugé, tomaat, bosui, knoflook en sesamzaadjes. De beef was warm en de overige ingrediënten koud. Het was duidelijk merkbaar dat het gerecht snel na opmaak naar ons toe is gekomen, want de koude ingrediënten waren nog niet lauwwarm geworden. De dressing had een lichte azijn smaak en versterkt de smaak van de beef.

Wat natuurlijk niet kan ontbreken is een sushi plank. De mix bestond uit 12 sushi's van 2 smaken. Gezien de hoeveelheid vond ik het jammer dat het niet 3 of 4 verschillende smaken waren, ook omdat ik 1 van de 2 niet lekker vond blijft er maar 1 combinatie over. De mix bestond uit 6 maal een avocado en krab combinatie en 6 maal gerookte zalm met een heftige wasabi saus. 


Ik ben geen fan van wasabi of mosterd en ik heb van 1 sushi rol geprobeerd de saus eraf te halen. Het beetje saus wat kennelijk nog op de sushi rol zat was met mijn blote oog niet zichtbaar, maar oh wat was het merkbaar voor mijn smaakpapillen. Mijn partner vond de sushi rol wel lekker, maar had ook liever iets minder of geen wasabi saus erbij geproefd. De avocado en krab rol had een subtiele smaak en was lekker smeuïg dankzij de avocado.

Er zijn mensen in mijn omgeving die nu al genoeg zouden hebben gegeten, echter waren mijn partner en ik nu pas goed op gang aan het komen. Voor de 4e gang kregen we gyoza en krabballen geserveerd op een schaal met bladsla en krabreepjes. De gyoza had een dunne knapperig buitenlaag en een hartige vulling. 

De krabballen waren nieuw voor mij en verrassend lekker. Aan de buitenkant heel knapperig met een stevige hartige vulling. 

De ballen waren HEET en hadden een lekkere mayo/ketjap(?) saus eroverheen. De smaak en structuur is vergelijkbaar met een gefrituurde gehaktbal, maar dan net wat zachter.

De volgende gang was een combinatie van 5 gerechten. Panga, kipblokjes, ossenhaas, courgette en rijst. De panga smelt als boter in de mond zo zacht van structuur is deze gebakken. De zoetzure saus complimenteert de smaak van de panga. Mijn favoriet van deze gang is de sappige tipang kipblokjes gemarineerd in een zoete saus en gegarneerd met bosui en gebakken knoflook. 


De Sichuan Niu Yok, oftewel ossenhaas, had een fijne structuur maar ik ben geen fan van de stroperige zoete saus die hierbij is gebruikt. Naast eerder genoemde gerechten, kregen we nog gebakken courgette plakken met een rustige sojasaus en een kom droge rijst met gebakken ei en erwten.  

Om alle hartige lekkernijen af te sluiten hebben we als dessert vers fruit besteld. Het verse fruit bestond uit lychee, meloen en ananas. Hierbij kwam een bol frisse mango ijs. Meestal kies ik bij het dessert een cappuccino, maar bij de meeste Aziatische restaurants krijg je Sensha thee en dit geeft net een fijner gevoel in je maag. Sensha thee is een biologische groene thee die ik ook thuis gebruik. 


In mijn blog van speciaalzaak Simon Lévelt kun je meer lezen over deze thee. Sensha thee haalt bij mij het overvolle gevoel weg na uiteten. Heb jij ook vaker last van een opgeblazen gevoel of zuur branden na een grote maaltijd, dan is Sensha thee een aanrader. 

Momoya heeft een rustig interieur dankzij beperkte en goed geplaatste decoratie en het gebruik van lichte kleuren. Behalve het eten verdient ook het personeel een dik compliment. De gastheer die ons te woord heeft gestaan is heel bescheiden en vriendelijk. Je voelt je welkom en op je gemak gesteld, wat een kernwaarde is van de Japanse cultuur. 



Behalve all you can eat, social deals en losse gerechten kun je bij Momoya ook een Sushi Workshop volgen. Met een groep van 6+ personen kun je dit reserveren. Leuk voor een verjaardag, vrijgezellenfeest of gewoon gezellig met vrienden. 

Om het geheel af te maken kan Momoya ook catering verzorgen op feesten en dat al vanaf groepen van 10 personen.