Kromme Toeter

Heerlen
Website Kromme Toeter

Met het halen van de laatste kerstcadeaus zijn we terecht gekomen in Heerlen. Op het Pancratiusplein zag het er niet zo somber uit en zijn we bij de Kromme Toeter gaan lunchen.

Dankzij de fijne terrasverwarmers en fleece dekens hebben we buiten kunnen zitten, want binnen was het bijna vol. Het personeel was goed verdeeld en we werden al snel geholpen. 


Met goede honger heeft mijn partner gekozen voor een tapas schotel van € 10,00. Hiervoor krijg je stokbrood, chilisaus, kruidenboter, olijven, ham, loempia's, garnalen, pepertjes en nacho's. Wat ook op de foto duidelijk te zien is, is dat de Kromme Toeter royaal is met het brood. Op zich geen probleem, maar de verhouding is scheef met de zaken die je op het brood kunt doen. Of minder brood of meer voor op het brood zoals een tapenade kan de verhouding recht trekken. 


De loempia’s waren lekker van smaak met en zonder de chili saus, maar hadden wel een zachte laag die krokanter had gemogen. De gemarineerde scampi’s waren heel lekker en goed gebakken. De nacho’s zijn iets te lang in de oven geweest of de oven heeft iets te hoog gestaan, want de kaas was hard en de bovenste nacho punten verbrand. Smaak van de nacho's was wel prima. De groene pepers zijn een goede toevoeging en ook de olijven waren voldoende en past er goed bij. De kruidenboter heeft een lekkere structuur en smaak, heel smeuïg. Een lekker en vullende lunch met enkele verbeterpunten. 


Zelf heb ik gekozen voor een tomatensoep. De soep wordt geserveerd met stokbrood, maar helaas geen (kruiden)boter erbij. Ik kon wel van mijn partner zijn schotel nemen, maar ook daar was het smeerbare goed beperkt. De rijkelijke hoeveelheid soep liet nodig wat stoom zien, maar helaas was ik toch weer zo slim om een goede hap te proberen en zo mijn tong te verbranden. Zal toch niet de enige zijn die dit fout blijft doen?

De smaak van de soep was iets naar de zoutige kant. De structuur van de soep was goed, niet te vloeibaar en niet te dik. De soep was gevuld met stukjes wortel, gehaktballetjes, pastaslierten en tomaat. Voor € 5,50 ook een prima lunchgerecht.

Onze ervaring bij de Kromme Toeter is positief, maar wel met enkele eerder genoemde puntjes. Een toekomstig bezoek sluiten wij dan ook zeker niet uit bij de Kromme Toeter.