Il Giardino

Maastricht
Website Il Giardino

Met een hoge verwachting en goed gezelschap een avond gespendeerd bij Il Giardino, een door meerdere bekenden hoog aangeprezen Italiaans restaurant in Maastricht.

De sfeer in het restaurant is dankzij de bediening goed aanwezig. Iedere medewerker maakt op zijn eigen manier kort contact, ze lachen, ze maken grappen en eentje wil zelfs nog even zingen.


Als voorgerecht ben ik gegaan voor de bruschetta. Het brood was knapperig en de salsa bovenop van olijfolie, tomaat en knoflook was goed in verhouding. Let op, de bruschetta staat niet op de kaart bij voorgerechten genoemd, maar bij de pizza's. Voor € 2,00 per bruschetta een goed begin.

Mijn partner heeft gekozen voor de calamari fritti oftewel gefrituurde inktvis. Het laagje deeg om de inktvisringen was dun en zacht. Er was amper smaak aanwezig en de verhouding salade en inktvis was niet goed. De frisse komkommer saus die erbij wordt geserveerd maakt het een oké gerecht. De prijs van € 14,00 was het in ieder geval niet waard.Als hoofdgerecht hebben we gekozen voor de Cocktail di Pasta voor 2 personen. Bij deze cocktail krijg je 4 soorten pasta. Deze 4 soorten zijn penne, tagliatelle, tortellini en spaghetti.

Van alle 4 de soorten pasta was de structuur goed. De pasta had een stevige bite en het eten was goed warm. De schaal wordt geserveerd op een verwarmde plaat.

De penne is gemaakt met een basilicum pesto wat de penne fris van smaak maakte. Deze pasta koelt snel af, dus deze zou ik als eerste nemen. 

De tagliatelle vond ik van deze 4 keuzes de beste qua smaakcombinatie. De tagliatelle wordt met een tomatenroom saus geserveerd die gevuld is met stukjes ham, erwten en champignons. 

De tortellini was gegarneerd met een roomsaus en had een vlees en kaas vulling. Als ik het goed heb geproefd was dit Gorgonzola kaas, wat geen favoriet van mij is. Het geeft een smeuïge aparte smaak waar je een liefhebber van moet zijn. 

Dan als laatste de spaghetti. Deze had een tomatensaus met stukjes aubergine. De tomatensaus was erg waterig en had wel wat gehakt kunnen gebruiken. De saus mocht ook meer gekruid zijn, de spaghetti was in kwaliteit erg zwak. De cocktail di Pasta heeft een prijs van € 30,00 voor 2 personen. Het is voor deze hoeveelheid wel een passende prijs. 

Helaas voelde ik mij tijdens het hoofdgerecht niet meer zo goed door de warmte in het restaurant. Hier kan ik slecht tegen en dat heeft ervoor gezorgd dat ik geen zin meer had om langer in het restaurant te blijven en dus nog van een dessert te genieten. Naderhand bleek ons gezelschap hetzelfde probleem te ervaren.

Waar ik ook een beetje teleurgesteld om was, is het feit dat er geen risotto op de kaart staat. Het is een bewerkelijk gerecht, maar desnoods bestelling op reservering. Een grote hoeveelheid aan pizza's vind ik eerder iets voor een specifieke pizzeria dan een hoog aangeschreven Italiaans restaurant. Tip voor als het menu een keer wordt omgegooid. 


We hebben bij Il Giardino in een letterlijk en figuurlijke warme sfeer kunnen dineren, echter zie ik vanwege de zwakke smaken in de nabije toekomst geen nieuwe reservering aankomen.