Fresco Pasta Bar

Heerlen
Website Fresco Pasta Bar

Het is een donkere gure zondagavond wanneer we met goede honger Italiaans familierestaurant Fresco Pasta Bar gaan opzoeken op de Pancratiusstraat in Heerlen. We arriveren op locatie en openen de deur om vervolgens te belanden in een warm huiselijk ogend restaurant met de heerlijke geur van verse kruiden en de zwoele geluiden van jazz muziek.

De reden waarom we naar Fresco Pasta Bar zijn gegaan, was een aantrekkelijke foto op Facebook van de bruschetta misto. Bij deze bruschetta plank krijg je 2 maal 4 verschillende soorten bruschetta. Alle stukken brood waren knapperig gegrild en rijkelijk belegd met de diverse toppings.

De champignons op de provolone bruschetta waren smeuïg met een bite. De smaak van de provolone kaas overheerste en de smaken complimenteerden elkaar. Dit heb ik althans moeten vernemen van mijn partner, gezien ik absoluut geen champignons eet. 

De bolognese bruschetta is gemaakt met iets droger gekruid gehakt en mozzarella kaas. Een klein en lekker bommetje.  

Wat niet mag ontbreken is de klassieke bruschetta waarbij het gebakken brood wordt belegd met een tomaten en basilicum mix. In dit geval nog met een plakje kaas en parmezaanse kaas schaafsel. Een frisse en sappige bruschetta waarbij mijn poging om netjes te eten mee mislukt was.

Dan blijft over de bruschetta met kaas en salami. Een kleine knapperige pizza waar ik nog wel meer van op zou kunnen. 

De bruschetta's worden geserveerd op een schaal van salademix met roma tomaat, cherry tomaat, gebakken courgette, mozzarella, rode ui en gebakken champignons. Deze plank is gebaseerd op 2 personen en te bestellen voor € 14,95. 

Wat wellicht is opgevallen in voorgaande blogs, is dat ik graag huisgemaakte drankjes probeer. Bij Fresco Pasta Bar hebben ze homemade limonata. Deze limonade wordt gemaakt met water, citroensap, suiker en een mint blaadje. Klinkt simpel, maar de juiste verhouding vinden is lastig. Deze limonade is een frisse licht zure drank die goed past bij de rijke smaken van de pasta's. De smaak liet mij denken aan een mojito zonder alcohol. Voor de passende prijs van € 3,00 zeker een aanrader! 

Waar ik van kan genieten is als ik zie dat mensen plezier in hun werk hebben. De chef-kok werkt in een open keuken en het is schitterend om te zien met welke rust en passie hij de gerechten klaar maakt. De mensen in het restaurant zijn content en de dames van de bediening staan even bij de keuken zeer subtiel met de muziek mee te bewegen terwijl ze iets aan het opruimen zijn. De open keuken straalt hier rust en tevredenheid uit en dat is voelbaar. 

Met zin op een goed vullend gerecht heb ik gekozen voor de gnocchi bolognese, een rijke vleessaus, parmezaanse kaas, basilicum en gekruid gehakt. De gnocchi was vol romig en samen met de hartige saus was dit een ultieme comfortfood. De gnocchi bolognese is te bestellen voor € 12,95

De keuze van mijn partner is gevallen op de penne bobo. De penne bobo heeft een smeuïge kaassaus met spekjes, broccoli, basilicum en cherry tomaat. De rijke saus heeft geen overheersende smaak, maar is met afwisselende smaken door de ingrediënten een rustig gerecht. Laat je niet misleiden door de foto's, de borden zijn groot en de porties zijn meer dan voldoende. De prijs van € 11,50 is een heel vriendelijke prijs voor dit gerecht. 

Om het diner af te sluiten hebben wij beide gekozen voor de donkere chocolademousse. Deze mousse wordt geserveerd met slagroom, verstopte stukjes gekonfijte sinaasappelschillen en chocolade decoratie. De mousse is vol romig en dik. Aan de goede structuur is te merken dat deze niet al een hele tijd in de koelkast heeft gestaan. De cacao smaak is goed aanwezig met dit machtig toetje, voornamelijk door een wat dikker en zoeter laagje chocolade op de mousse. Voor € 11,90 een goede afsluiter. 

Het enige wat ik jammer vond was dat ik de speciale weekmenu's die bij de Facebook post stonden was vergeten. Als ik hier attent op was gemaakt had ik zonder twijfel de risotto besteld, maar ik ben zeker tevreden met de gnocchi. 

Een heel positieve ervaring bij Fresco Pasta Bar en ik durf te zeggen dat ik een nieuw favoriet Italiaans restaurant heb gevonden.