Burgerfabriek

Maastricht
https://burgerfabriek.nl/ 

De vele variatie mogelijkheden van de hamburgers op de menukaart van Burgerfabriek heeft ons overgehaald om hier te gaan lunchen.

Naast hamburgers serveert de Burgerfabriek ook hotdogs, visgerechten, sandwiches, salades, voor- bij- en nagerechten. Ondanks de vele variaties die je kunt maken hebben wij het vrij simpel gehouden. Een extravagante hamburger ziet er mooi uit op de foto, maar de kunst is om een simpele hamburger heerlijk te maken. Met een goede ervaring bij Patty 'n Bun waren we benieuwd of de Burgerfabriek net zo goed of beter zou zijn.

Voor mijn burger heb ik gekozen voor de Blonde d'Aquitaine 200 gram. Deze burger start met een bedrag van € 5,50. Op de burgers zit standaard sla, tomaat, augurk en huisgemaakte saus. Daarnaast is er keuze tussen 16 toppings met ieder een eigen prijs. Als toppings heb ik gekozen voor mijn favorieten en dat zijn de gegrilde bacon en cheddar kaas (€ 1,90 extra). De presentatie van de burger valt nogal tegen voor een burger geserveerd in een restaurant. Je krijgt de burger op een schaal met wit papier wat het nogal een goedkoop uiterlijk geeft. Daarnaast werd het papier week van het vet van de burger en scheurde/plakte het overal. De burger is zoals gevraagd goed doorbakken. De toppings zijn rijkelijk en goed verdeeld. Jammer vond ik dat de burger lauw tot koud was op het vlees na.

Mijn partner heeft ook gekozen voor de Blonde d'Aquitaine 200 gram. Zijn toppings waren gegrilde bacon en Old Amsterdam (€ 1,90 extra). Qua presentatie ook weer erg goedkoop en zoals je op de foto kan zien geeft deze burger je het gevoel dat alles op elkaar "gekwakt" is. De smaak van beide burgers was goed, maar niet heerlijk. Je kreeg niet het gevoel dat je hier per see nog eens terug wilt komen voor de smaak.

De binnenkant van het restaurant hebben we niet gezien en veel contact met bediening is er niet geweest, dus daar kan ik weinig over zeggen. Ik heb geen vervelende ervaring gehad bij de Burgerfabriek, maar als ik een restaurant moet kiezen om een burger te gaan eten wordt het niet de Burgerfabriek.