Wagamama

Roermond
www.wagamama.nl
Aziatisch

Van de Japanse keuken is ramen noodles soep mijn favoriete gerecht. Op de standaard sushi en grill restaurants na geeft het weinig restaurants waar je authentieke Japanse gerechten kunt bestellen. Wagamama in Roermond is 1 van de restaurants waar je deze gerechten kunt proberen. 

In het drukke Designer Outlet Centrum in Roermond kun je Wagamama vinden. Leuk feitje, Wagamama staat voor iemand die eigenwijs en vastberaden is. De perfecte plek voor mij dus! In 1992 werd de eerste vestiging van Wagamama geopend in Londen en inmiddels is deze franchise uitgegroeid naar 18 landen binnen Europa. 

Op naar het restaurant! Wat mij meteen opvalt is dat ze, ondanks de tradionele gerechten op hun menukaart, hebben gekozen voor een moderne inrichting. Geen kitscherige Japans ogende beeldjes, vaasjes, planten etc. Het tafelgerei is simpel, maar maakt ieder gerecht een plaatje. De nadruk ligt op je maaltijd en dat is niet alleen te zien, maar ook te proeven.

Als voorgerecht hebben we een bijgerecht besteld, de gefrituurde eend gyoza. Er zijn meerdere gyoza's te bestellen zowel gefrituurd als gestoomd, maar de eend leek ons het meest interessant. Bij het gerecht krijg je een bakje met een soya en ketjap mixsaus.  De gyoza waren lekker knapperig van de buitenkant en smeuig heet van de binnenkant. 

De smaak was lekker, maar heel apart. Er is geen smaak aan te benoemen, want je krijgt meerdere impulsen door de gebruikte smaakcombinaties. Zeker een aanrader om eens te proberen. 

Voor het hoofdgerecht heb ik de Wagamama Ramen gekozen. Dit houdt in soep noodles, gegrilde kip, gebarbecued varkensvlees, garnalen, chikuwa en mosselen in een kippenbouillon gekruid met miso- gemberpasta. Dit gegarneerd met een half in thee gemarmerd ei, menma en lente-uitjes. Wauw een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk. 

Ook bij dit gerecht zijn er weer tal van heerlijke smaken die een prachtig gerecht maken. De kippenbouillon is heel licht van smaak, waardoor de smaak van de ingredi├źnten goed tot hun recht komen.  

Mijn partner heeft de Chilli Steak Ramen besteld. Hierbij krijg je noodles in een pittige kippenbouillon met gegrilde steak, rode ui, lente-uitjes, taugé, chili pepers, koriander en verse limoen. De pittigheid is matig en de bouillion is net als de Wagamama ramen niet te zoutig. De biefstukreepjes waren mals en medium rare gebakken. 

Waar ik heel positief verrast door was, zijn de mochi ballen op het dessert menu. Mochi zijn kleine balletjes ijs ingepakt in een laagje kleefrijst, geserveerd met in dit geval een chocoladesaus. Dit was de 2e keer dat ik deze vreemde lekkernij heb geprobeerd en ik ben er gek van. 


Ik heb gekozen voor een combinatie van de drie beschikbare smaken, kokos, framboos en geroosterde sesam. Het blijft een ervaring als je deze balletjes eet. De buitenkant is plakkerig zoet met binnenin romig ijs. Mijn favoriet uit deze 3 is de kokos. De framboos is heel zoet en de geroosterde sesam is niet vies, maar wel raar. 

Deze gerechten samen met 2 zelfgemaakte Ice Tea's was een prijs van € 50,30. 

Het personeel is jong zeer gevarieerd van persoonlijkheid. De meid die ons naar een tafel bracht was vrij timide en vriendelijk, een andere meid die onze bestelling opnam was heel open en vriendelijk en dan heb je de onge├»nteresseerde jongen die ons het eten kwam brengen. Geen oogcontact, geen "eet smakelijk" en zelfs bij het dessert brengen mijn bord aan de zijkant van de tafel zetten met de vork andersom, doordat hij niet eens naar de tafel keek. Gelukkig dat de kwaliteit van het eten en de vriendelijke dames mijn lichte irritatie wegnamen. 

Wagamama is zeker een restaurant waar ik in de toekomst nog terug zal keren. De omakase en teppanyaki wil ik niet missen.

Ben jij een fan van de Japanse keuken? Laat het weten in een reactie.