The Lab

Maastricht
Internationaal

Een restaurant die boven je verwachtingen stijgt is altijd fijn. Na een mislukte kookpoging thuis met weinig zin om opnieuw te gaan koken, zijn we naar Maastricht gegaan om een hapje te gaan eten. Via Instagram had ik laatst een lekkere foto gezien van een gerecht bij restaurant The Lab.

Bij binnenkomst waren we even verrast door de Engelstalige gastheer, geen probleem. We mochten op de eerste verdieping plaatsnemen, want de begane grond was voor te loungen. Door middel van sfeerlicht, rock en jazz muziek op de achtergrond en een ratjetoe van meubels die toch goed bij elkaar passen krijgt The Lab een relaxte sfeer.  


Het is een lange tijd terug dat ik zo'n moeite heb gehad met het kiezen van een gerecht en dat in de meest positieve zin. Zoveel lekkers en zoveel mogelijkheden. Onze intentie was om een hoofdgerecht te eten en het daarbij te laten, maar de enthousiasme nam het over en we hebben gekozen voor een burger menu. Voor een bedrag van € 15,00 p.p. is het niet nodig om je met 1 gerecht te beperken.


Als voorgerecht hebben we gekozen voor nachos met kaas en guacamole en spring rolls. Toen ik zag dat een 3-gangenmenu maar € 15,00 kost, heb ik mijn verwachtingen qua porties verlaagd. Dat was dus absoluut niet nodig, want ik kreeg een royale hoeveelheid nacho's met kaas, beetje rode ui en frisse guacamole. Heerlijk zoutig gemixt met fris. De knapperige spring rolls lagen op een bedje van gemixte sla met een milde chilisaus eroverheen. Een goede start van het menu.

Dan de burger. Ik heb nog nooit meegemaakt dat de titel van een burger mijn keuze deed beïnvloeden. De burgers waren genoemd naar de titels van bekende rock nummers en zoals de titel al zegt de Nothing Else Matters was mijn keus ook al was het niet mijn eerste keus op het gebied van ingrediënten. Uiteindelijk bleek deze standaard burger toch een goede keus te zijn geweest, aangezien ik het gerecht amper op kreeg. 

De burgers worden geserveerd met frietjes die lekker bestrooit zijn met frietkruiden. Daarnaast krijg je in aparte bakjes de stukjes augurk, gebakken ui en mayonaise. Je hebt keus uit meerdere sauzen en ik ben gegaan voor de Jameson Whiskey Sauce. Een heerlijke combinatie al zeg ik het zelf! Mijn partner is gegaan voor Simply the Best. Net als de Nothing Else Matters bestaat deze burger uit 200 gram vlees, maar dan nog met cheddar kaas en smokey bacon. Hij heeft gekozen voor de smokey barbeque saus hierbij. Ik ben geen fan van barbeque saus, maar het viel me niet tegen. 

Om de burger goed weg te spoelen heb ik een strawberry mojito besteld. Met de eerste slok was mijn food dip weg, wat een sterke cocktail! Na 3 slokken merk je daar niks meer van en de rest is weg voor je het weet hihi. Net als de gerechten hebben de cocktails aparte namen en de keuze is enorm. Kan ook niet anders met een collectie van meer dan 100 gins. 


Gelukkig zat er bijna een half uur tussen het hoofdgerecht en het toetje, want ik was aan het twijfelen of ik mijn toetje nog naar binnen kreeg. Mijn partner heeft gekozen voor de panna cotta. De gekookte room was zacht van smaak en daarop was een laag zoete bosvruchten jam en enkele blauwe bessen.

Mijn keus was gevallen op de crème brûlée. Dit bommetje heeft mijn zoete  zin goed gestilt. Een heftig toetje, maar wel precies zoals deze hoort te zijn. Lekker dikke laag gekaramelliseerde suiker met daaronder een romige vanille custard.

Op de iets minder comfortabele eetstoelen na heb ik geen op- of aanmerkingen voor dit restaurant. The Lab is een uniek pareltje in Maastricht en definitief een nieuwe favoriet van ons.