De Platschj

Beek
Restaurant-De-Platschj
Westers

Winkelcentrum Makado in Beek is het afgelopen jaar flink verbouwd en uitgebreid. Een vaste bewoner is restaurant De Platschj.

Afgelopen week zijn we hier gaan lunchen en het was een zaterdagmiddag in de vakantieperiode, dit resulteerde in een vol terras.


De gestreste blikken en communicatie tussen de werknemers hebben mijn ogen en oren bereikt. Dat een vol terras enige druk kan veroorzaken kan ik begrijpen, dit mag althans niet merkbaar zijn voor de klanten. De 3 personen die ons bediend hebben waren vriendelijk en tijdig, dus aan de tafel was alles in orde.

Ik heb gekozen voor een warme wafel met aardbeien en slagroom. De wafel was warm en smeuïg van de binnenkant en iets harder van de buitenkant. De aardbeien leken vers, maar hadden een apart smaakje eraan. Hetgeen waar ze (tijdelijk?) in bewaard zijn laat een zurig laagje achter die minder prettig is. Gelukkig was deze smaak alleen te merken als je puur de aardbei proefde. In combinatie met de wafel en slagroom viel dit weg. Daarnaast was er nogal gebruik gemaakt van zeer zoete aardbeiensiroop die voor mijn smaak wel iets minder mocht.


Mijn partner heeft gekozen voor een bananensplit. De slagroom was duidelijk niet zelf gemaakt, wat de smaak niet ten goede komt. Daarnaast was de slagroom op kamertemperatuur, niet erg prettig. De vanille ijs was niet bijzonder en de zoete chocoladesaus was ook uit een tube. De hoeveelheid banaan was voldoende en de combinatie was redelijk lekker, maar dit hadden we zelf thuis kunnen maken en het verschil zou niet te proeven zijn. 

We zijn hier voor de start van EetbaarLimburg al eens gaan eten en ook al is dit enkele maanden geleden, denk ik dat een korte terugblik dit een beter totaalbeeld zal geven van het restaurant. 
Op een rustige donderdagavond zijn we bij De Platschj gaan dineren. Mijn schnitzel werd geserveerd met frieten en gekookte groenten. De satéschotel met rijst, loempia's, kroepoek en rauwkost. Mijn schnitzel was lekker en de pepersaus was goed van smaak. De groentes smaakte helaas precies als dat ik ze thuis uit een diepvries zak zou halen en de frites waren erg zacht. De rijst van de satéschotel was goed van smaak en niet te droog. De satésaus was voldoende en het vlees was mals.

Het komt niet vaak voor dat mijn reviews niet positief zijn, maar ik ben eerlijk en mijn ervaringen bij dit restaurant zijn niet geweldig. Onze maaltijden waren niet slecht, maar er was ook niks bijzonders aan. Zeker met de komst van Bufkes en Bickels zal De Platschj kwaliteit moeten leveren om klanten te kunnen behouden en nieuwe klanten te lokken.