Isabella Tapas

Sittard
Mediterraans

Enkele weken terug zijn we naar Food Festival Zitterd Op 't Menu geweest en hebben we kennis gemaakt met de diverse restaurants gelegen op de markt in Sittard. Wat mij het meest verbaasde was een verbogen tapas restaurant genaamd Isabella Tapas. 

Om Isabella Tapas te bereiken loop je vanuit de Markt naar binnen bij café De Buren en bereik je aan de achterkant van het gebouw het restaurant. Je komt binnen in een knusse ruimte met 12 tafels (goed voor 36 zitplaatsen), reserveren is dus aan te raden als je hier wilt eten. 

Bij binnenkomst worden we begroet door een spontane dame die ons zelf de tafel laat kiezen, altijd fijn. Met het geven van de kaart legt ze de "spelregels" uit en krijgen we een klein en lekker aperitif, een soort margarita. Aan sfeer ontbreekt hier niks. De lichten zijn gedimpd er klinkt acoustische muziek en de heerlijke geuren komen je tegemoet. De deur naar de keuken heeft een verticale raam erin, waar je 2 chef-koks druk aan het koken kunt zien. 

De menukaart bestaat uit een linkerzijde gevuld met koude gerechten en de rechterzijde met warme gerechten. De tapas hebben een vaste prijs van € 4,45 per stuk en enkele gerechten hebben een meerprijs van € 2,00. Je kunt ook kiezen voor een surprise menu van € 19,75 p.p. waarbij de chef-kok je 5 gerechten bereidt. Dit kunnen ook gerechten zijn die niet op het menu staan.

We hebben met ons tweeën 7 gerechten uitgekozen en bij nader inzien waren 6 ook voldoende geweest. Het hoefde niet, maar we hebben alle gerechten meteen doorgegeven. 

De kok heeft vervolgens de gerechten in delen bereid en als eerste kregen we de diverse soorten brood met tomatentapenade en aoli. Het brood was vers en de tomatentapenade was sterk. De aoli was mild en het lekkerste vond ik om beide tapenades over elkaar op het brood te doen. 

Vervolgens kregen we de gebakken knoflookgamba's, gehaktballetjes van kalfsvlees in tomatensaus en de runderspiesjes met spaanse kruiden. Alle 3 de gerechten waren heel puur van smaak en toch lekker gekruid, zeer goede smaakcombinaties. De runderspiesjes waren medium rare gebakken en alhoewel de meeste mensen hiervan houden, ben ik er geen fan van. De knoflookgamba's waren voor mij de topper van de avond.

De laatste ronde tapas waren de spiesjes van zalm gemarineerd met dragon, de gefrituurde aardappelblokjes met pikante saus en pulled chicken balletjes met manchego en koriander. De zalm was goed gebakken en de zwarte peper hierop zorgde voor een licht pittige gekruide smaak. 


De pulled chicken balletjes waren heel machtig, waarschijnlijk door de manchego. Ze waren lekker, maar dit is het gerecht dat we zullen laten als we nog een keer bij Isabella Tapas gaan eten. De aardappelblokjes waren heet en knapperig. De kruiden maakten de blokjes ietwat droog, maar dat maakte de pikante saus weer goed. 

Wat ik raar blijf vinden is dat dit restaurant zo verstopt is en mij tot enkele weken terug totaal onbekend was. Vandaag heb ik met enkele personen hierover gesproken en ook zij wisten niet van het bestaan van dit restaurant. Ik weet niet of de eigenaren hiervan bewust zijn, maar beter zichtbare reclame is aan te raden.

Voor aanvang was ik benieuwd of de kwaliteit die ik op Zitterd op 't Menu heb geproefd ook in het restaurant terug kwam. Isabella Tapas heeft mij daar niet in teleurgesteld en ik zal hier zeker nog eens terug gaan.