Grand Cafe Nieuw Bruin

Maastricht
http://nieuwbruin.nl/
Westers

Sinds de start van deze website besef ik pas hoe vaak ik in Maastricht ben. Het Vrijthof is wederom aan de beurt en dit keer hebben we plaats genomen bij Grand Cafe Nieuw Bruin.

We werden aangetrokken door een bord met daarop het ontbijtmenu. Erg genoeg hadden we niet in de gaten dat het al 12.30 uur was. Op zoek naar een lunchgerecht kwam ik uit op een Italiaanse bol met tonijnsalade. Tonijnsalade is echter altijd een grote gok. Of je krijgt een soort Johma salade waar je de tonijn in moet zoeken of je krijgt lekkere stukken tonijn met een lichte saus. 

Gelukkig kiest Nieuw Bruin voor de zelfgemaakte tonijnsalade. Waar ik heel blij mee ben is dat alles apart wordt geserveerd. Zo behoudt je de juiste structuur van het brood en de versheid van de ingrediënten tot het moment dat je gaat eten. De salade was fris en de tonijn was romig en goed van smaak.

Mijn partner heeft gekozen voor een uitsmijter met ham en kaas die ook met een salade wordt geserveerd. Wat ik wel grappig vind is dat je een pakje roomboter erbij krijgt, want hoe ga je die boter nog op dat brood krijgen en wie wil hier nog eens boter bij? Het brood onder het beleg is vers dik bruin oerbrood. De combinatie was heel goed.

Als je mij nu zou vragen waarom je naar dit restaurant moet gaan i.p.v. de overige restaurants op het Vrijthof, dan kan ik daar geen antwoord op geven. Het is een prima verzorgd restaurant met een prachtig interieur, oplettend personeel en een aantrekkelijke menukaart. Misschien is het niet nodig zo druk als Maastricht kan zijn, maar als tip zou ik het restaurant willen meegeven om een uniek concept toe te voegen.