Brasserie Matthéo

Beek
www.makadobeek.nl/winkels/brasserie-mattheo-makado-beek/
Westers

De Makado in Beek ligt dichtbij mijn woonplaats en hier ga ik dan ook graag lunchen in het weekend of tijdens vakanties. Brasserie Matthéo is een van mijn vaste lunchplekken en naar mijn mening wordt deze brasserie onderschat. 

Van belegde broodjes, soepen, tosti's tot flammkuchen, pizza's en hamburgers. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik al een groot deel van de menukaart heb geprobeerd. De prijzen zijn goedkoop tot maatschappelijk en de grootte van de porties zijn altijd voldoende. De bediening is snel en vriendelijk. Ongeacht de dag zie je dezelfde gezichten wat ik altijd prettig vind bij restaurants. 

De flammkuchen met spek, rode ui en kaas is heerlijk. Een prima warme knapperige bodem belegd met een flinke hoeveelheid spek. Dit is wel een smaakexplosie dankzij de sterke smaak van de rode ui, de zoutige smaak van de spek en de zachte smaak van de kaas. Het blijft me verbazen hoe vol ik mij voel na een flammkuchen, want als je ze ziet lijkt het altijd veel te weinig. Dit gerecht kan prima als lunch, snack of avondeten.


Er zijn veel variaties in hamburgers te verkrijgen bij Matthéo. Je dient deze echter niet met Amerikaanse hamburgers te vergelijken, maar de welbekende zelfgemaakte Nederlandse hamburgers. Hier is naar mijn mening niks mis mee, want ik vind beide lekker. De hamburgers worden geserveerd met warme en knapperige friet. De hamburgers zelf zijn goed belegd met diverse rauwkost afhankelijk van je keuze. De versheid van de rauwkost, het vlees en het brood is duidelijk te proeven en deze hamburger valt dan ook goed in de maag.

Waar ik (nog) geen foto van heb is mijn meest bestelde lunchgerecht, namelijk het lunchmenu van € 11,00. Hierbij krijg je de dagsoep met 3 sneetjes brood, plakje ham en kaas, 1 kroket, koude schotel en rauwkostsalade met thee of koffie. 

Brasserie Matthéo mag dan de nodige concurrentie hebben in de Makado, afwisseling is altijd prettig en dit restaurant is kwalitatief net zo goed als de andere eetgelegenheden. Loop er bij je volgende bezoek niet langs, maar neem de tijd om hun menukaart te leren kennen.