Grand Café Xity

Roermond
www.grandcafexity.nl
Westers

Net buiten het Designer Outlet Centrum van Roermond bij Bioscoop Foroxity ligt Grand Café Xity. Dat dit restaurant bij het Outlet Centrum ligt is te merken aan de verhouding van de gerechten met de prijs.

Het restaurant is druk ingericht. Er is daadwerkelijk geprobeerd iedere open plek met tafels en stoelen te vullen. Als je eenmaal zit heb je daar niet veel last van, maar ik heb af en toe medelijden gehad met het personeel. Het personeel zelf is vriendelijk en correct. Ze houden je tafel goed in de gaten en komen tijdig vragen of alles naar wens is. Het menu heeft genoeg variatie en de gerechten worden netjes gepresenteerd.

Het eten zelf is goed warm en lekker van smaak. Ik had een schnitzel besteld met pepersaus en frietjes. Zoals op de foto te zien is, is de schnitzel goed van formaat. De groentes, frietjes en pepersaus zijn erg karig (het frietenzakje was decoratie, hier zaten nog 3 frietjes in). Als Limburger ben ik grotere hoeveelheden gewend voor een gerecht van €15,50. Ik kan het natuurlijk wel begrijpen, er zijn veel toeristen die de prijzen van het Outlet hebben gezien en dan zijn de prijzen bij Grand Café voordelig. Achteraf heb ik de kennis gekregen dat als je een bioscoopticket erbij zou kiezen dat je een hoofdgerecht kreeg voor € 17,50. Kijk als deze actie nou duidelijk in het restaurant te vinden was, had ik nog wel een filmticket erbij genomen.

Begrijp me niet verkeerd dit restaurant is prima in service en in kwaliteit. Ik ken alleen genoeg andere restaurants die in kwaliteit en service even goed zijn en waar de borden voor dat bedrag toch meer gevuld zijn.